Ben ik nu al versleten?

04Aug06

Er lijkt wel geen einde aan te komen. Ik ben sinds deze week in behandeling bij een in fascia therapie gespecialiseerde kinesitherapeut in de hoop de – reeds aan de beterhand zijnde – voet helemaal pijnvrij te krijgen. Met ultrasone behandeling in combinatie met manuele behandeling van de beginnende hielspoor-aandoening hoop ik goede vooruitgang te kunnen boeken.

Echter, de rug speelt me nog steeds parten en sinds gisteren is er ook pijn in de rechterknie bijgekomen. Vanwaar die nu weer afkomstig is, blijft voor mij een vraagteken. Ben ik te intensief bezig met de onderlichaam-oefeningen in de fitness? Ik besteeds nochtans steeds speciale aandacht aan de opwarming. Of is het dat vochtige weer in combinatie met de verschillende sporten – lopen, fietsen, fitness, zwemmen – die mijn knie verontrusten? Ik ben gestopt met inname van Ibuprofen, na het 5 dagen geslikt te hebben ter bestrijding van de ontsteking in de rug. Sinds gisteren smeer ik Voltaren op de knie en gebruik ik daar ook de coldpack op.

Ik kan me stilaan een cold-pak aanschaffen en het iedere dag of voor en na het sporten aantrekken ter preventie van blessures, als ik zo blijf doorgaan. Niettegenstaande al dat blessureleed, plan ik vanavond toch opnieuw aan duurloopje. Ik kan nu al zonder noemenswaardige voetpijn, 45 to 60 minuten aan een stuk door lopen. Ik ben benieuwd of de knie deze avond mee wil!

Advertenties


2 Responses to “Ben ik nu al versleten?”

  1. Ik heb het je waarschijnlijk al ne keer of 30 gezegd, maar ik blijf mezelf herhalen: geen paniek en laat je lichaam stap voor stap herstellen. Blijf erin geloven en voor je het weet sta je terug in de arena.

  2. Ik heb ooit ook eens zo’n periode gehad, eigenlijk twee periodes, dat ik de ene na de andere blessure opstapelde. De tweede periode was tijdens mijn marathontraining vorig jaar, toen ik veel te snel de kilometers aan het opbouwen was. De eerste periode was echter een tweetal maanden nadat ik “hersteld” was van klierkoorts. Nadat ik het trainen toen zeer rustig terug aanvatte had ik de ene na de andere blessure, waaronder hielspoor, rugklachten, frictiesyndroom, en dat allemaal tegelijk. Ben toen bij een sportdokter/homeopaat terechtgeraakt die de oorzaak weet aan een tekort aan immuniteit in de spieren tgv het virus. Een behandeling met een zeer specifiek voedingssupplement (ben de naam kwijt, was duur en enkel in apotheek verkrijgbaar) bracht beterschap alsook enkele lokale inspuitingen met traumeel (soort van homeopathische ontstekingsremmer denk ik). Misschien ook eens in die richting beginnen denken? Veel beterschap in ieder geval!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: