Beu

01Sep06

Soms ben ik het gewoon beu. Als ik weer eens een slechte training achter de rug heb, waarin ik met moeite mijn hartslag onder controle krijg, terwijl ik de indruk heb dat alle andere lopers die dag sneller zijn dan ik, of waarbij ik achteraf alleen maar het gevoel heb van erop achteruit te zijn gegaan. Pff, ik weet dat ik geen aanleg heb voor duurlopen. Reden te meer dat ik de inzet en het verwachtingspatroon best zo laag mogelijk hou. Maar ik verlang zo sterk naar het gevoel van zonder stoppen lang te kunnen lopen. En ik weet dat het kan, ik heb het al meerdere malen gedaan, zonder verplichtingen, zonder verwachtingen, gewoon meer dan 2 uur non stop op de baan, niet op voorhand wetende wanneer en waar ik zou uitkomen.

Dan is er ook de looptechniek, die ik maar niet onder de knie krijg. Neem ik nu best grote passen in een trage tred, of korte passen in een snelle tred, het laatste lijkt me beter, maar ik verval altijd in het nemen van grote passen. Hoe leer je zoiets af, en hoe leer je een goede afwikkeling? Qua planning heb ik geen tijd om me in te schrijven in een loopclub, mijn schema staat me enkel onregelmatige trainingen toe en van de vele websites word ik ook niet wijzer.

Ik denk dat ik het best allemaal wat laat bezinken. De frustratie wat achter me probeer te laten en de oprechte zin in ontspannen lopen terug probeer te vinden.

Advertenties


One Response to “Beu”

  1. Veel van wat je schrijft, komt mij ook bekend voor.

    Maar je laatste 2 regels zijn toch wel het allerbelangrijkst : probeer vooral het plezier in het lopen te behouden.

    Gewoon naar je eigen lichaam luisteren, lijkt me daarbij al heel verstandig. Rondsurfend op het Net krijg je inderdaad een overkill aan informatie, waarbij sommige sites meer dan eens het tegenovergestelde beweren.

    En als je gaat lopen : schenk niet al teveel aandacht aan de andere lopers. De vorm van de dag is ook zeer bepalend voor het lopen. Zelf heb ik trouwens vaak het gevoel dat een ‘slechte’ of moeizame loop, de volgende keer toch wordt ‘beloond’ door een verbetering van de conditie. Het loont dus zeker om af en toe door de zure appel heen te bijten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: